Mitologia to firma z tradycjami, dostarczająca do Państwa domów, w ekspresowym tempie mięso najwyższej jakości, z kontrolowanych hodowli, surowe lub przyrządzone według wyjątkowych receptur i z własnych przetworów.  W sklepie internetowym mogą Państwo zamówić mięso jagnięce, wołowe, a także wieprzowe i w świątecznej ofercie specjalnej: ryby, mięso z kaczki i kurzą wątróbkę. Przeczytaj i dowiedz się więcej.

Mięso surowe z dostawą do domu.

Większość naszego mięsa to mięso jagnięce i wołowe, pochodzi ono z kontrolowanych hodowli w Argentynie, Nowej Zelandii czy Argentynie. To mięso smaczne kruche i delikatne. To także mięso  ze specjalnie wyselekcjonowanych ras zwierząt, dlatego ma wyjątkowy smak i aromat. To mięso najwyższej klasy z certyfikatami.

Steki z argentyńskiej wołowiny

  • Argentyńskie krowy rasy Black Angus wypasane są przez cały rok na pastwiskach. Steki z tej krwistej wołowiny to znakomite danie. Pół godziny przed smażeniem mięso należy wyciągnąć z lodówki, a po usmażeniu zostawić żeby stek odpoczął.
  • Rump steak – smaczne kruche steki z delikatnego mięsa argentyńskich krów. Mięso szybko się smaży (około 2 minut) na mocno rozgrzanej patelni, ma mało przerostów i tłuszczu. Można z niego zrobić także bitki i zrazy wołowe.
  • New York steak- aromatyczny stek z okrywą tłuszczową, nadaje się na steki, tylko smaży się nieco dłużej około 8 minut, a wytopiony tłuszczyk nadaje mięsu aromat i smak.
  • Filet Mignon steak – to stek z najbardziej szlachetnej części tuszy wołowej, znakomicie nadaje się na szybkie pieczenie, na mocno rozgrzanej patelni, około 6 minut. Można przyrządzić z niej kruche i delikatne steki, a także zrobić tatara na surowo.
  • Rib Eye steak – to najbardziej znana wołowina na steki, z mięsa z licznym przerostem tłuszczu, a zarazem z delikatnymi włóknami, dzięki czemu mięso jest wyjątkowo aromatyczne i soczyste. Steki pieczemy na mocno rozgrzanej patelni około 8 minut.
  • Steki z krów rasy Wagyu pochodzących z Japonii. Endemiczna rasa krów Wagyu z Japonii, to wyjątkowe krowy żyjące w „luksusie”, karmione są specjalnie przygotowaną ekologiczną paszą z roślin strączkowych, zbóż i ziemniaków. To krowy, które odpoczywają przy dźwiękach muzyki poważnej. Są hodowane bezstresowo, dlatego ich mięso jest bogate w przerost tłuszczowy i wyśmienicie smakuje.
  • Wagyu Rostbef steak i Wagyu Rib Eye steack – steki z tego wyjątkowego mięsa bardzo szybko smażą się na rozgrzanej patelni (około minuty), a delikatny tłuszczyk dodaje aromatu i smaku. Należy dodać przypraw typu sos sojowy, nadających wyrazu całemu daniu.

Mięso na burgery

Burgery i inne kanapki można także przyrządzić samemu w domu ze smacznej wołowiny, zmieszanej w odpowiednich proporcjach z wysokiej jakości mięsa. Mięso burgerowe – jeśli ktoś nie ma doświadczenia w przyrządzaniu burgerów, a chciałby sam je zrobić w domu, najlepiej wtedy skorzystać z doświadczenia innych i zamówić  mięso na burgery. Należy je jedynie obsmażyć (2 razy po 1 minucie, a potem 2 razy po 1 minucie) i dołożyć swoje ulubione dodatki do kanapki.

Szczegóły na: Meatologia.pl